All

De ce să vizitezi București?

București a început tot mai mult să fie în topul preferințelor turiștilor ca locație de vacanță. Un număr din ce în ce mai mare de străini sau români de pretutindeni optează pentru o vizită în capitală.

Micul Paris se remarcă prin arhitectura clădirilor, istoria de sute de ani și numeroasele atracții turistice întâlnite la tot pasul. Iată de ce ar trebui și tu să vizitezi capitala:

Contrastul arhitectural dintre vechi și modern

București este un oraș al contrastelor pe toate planurile. Unul dintre ele este cel arhitectural, fiind o îmbinare perfectă între diferite stiluri, de la stilul cu specific franțuzesc până la cel tradițional românesc.

Micul Paris se mândrește cu Arcul de Triumf situat în fața Parcului Herăstrău, construit în stil franțuzesc. Iubitorii de arhitectură și istorie privesc admirativ Palatul Parlamentului, întrecut ca dimensiuni doar de Pentagon.

Turnurile Porțile Orașului sunt, pe de altă parte, reprezentantele epocii moderne. Cele două clădiri, aproape gemene, sunt o adevărată bijuterie arhitecturală, având fiecare o înălțime de 72 de metri. O dată ajuns aici nu poți să nu îți imaginezi cum este să lucrezi în aceste clădiri de birouri aflate în înaltul cerului.

Oraș istoric ce a rezistat peste veacuri

Încă din secolul XIX orașul a început să se dezvolte sub influența stilurilor renascentiste, baroce sau neoclasice. A fost momentul amenajării parcurilor Kiseleff și Cișmigiu ce pot fi admirate și astăzi. Capitala se remarcă prin construcțiile impozante ce poartă cu ele povești din epoci demult apuse. Palatul de Justiție, Ateneul Român sau Muzeul Național de Istorie sunt doar câteva dovezi ce au rezistat în timp.

O vizită în capitală poate deveni o incursiune în istorie, fiind asaltat de multitudinea de clădiri ce te uimesc prin aspectul unic, în simbioză cu locații moderne, avangardiste.

Vizită în București pentru orice buzunar

Poți vizita capitala și dacă ai un buget redus pentru vacanță. Pentru sume modice poți vizita principalele atracții turistice sau te poți bucura gratuit de parcurile renumite pentru frumusețea lor. Marile magazine te așteaptă mereu cu reduceri considerabile pentru o sesiune de shopping în toată regula. Pentru un plus de economie, poți închiria un apartament in regim hotelier Bucuresti sau o garsonieră în zona pe care o dorești.

Artă și cultură într-un singur loc

Iubitorii de frumos se pot delecta cu vizite la numeroasele muzee din capitală. Observatorul astronomic, spectacolele la teatru sau concertele organizate pot satisface gusturile și celui mai critic spectator. Mai mult decât atât, te poți pierde pe aleile din parcurile renumite din oraș, sau te poți plimba cu barca pe Lacul Herăstrău.

Delectare culinară

Centrul Vechi și nu numai este renumit pentru restaurantele cu specific românesc și internațional. Străinii se bucură de bucatele tradiționale românești ce se găsesc la tot pasul. Românii sunt pasionați de gastronomia internațională. Așadar, dacă îți dorești să savurezi preparate cu specific italian, franțuzesc, turcesc sau arăbesc aici este locul ideal. Seara, te poți delecta cu o cină pe terasă alături de cei dragi pe fundalul muzicii de petrecere ce se aude pretutindeni în centru.

Apartament în regim hotelier Bucuresti cu un confort de 5*

Dacă vrei să fii mai aproape de zonele tale de interes poți opta pentru cazarea într-un apartament in regim hotelier Bucuresti. O alternativă la metoda tradițională de cazare o reprezintă închirierea unei locații în regim hotelier. Ai posibilitatea de a închiria un apartament sau o garsonieră, disponibile aproape de zonele tale de interes. MRG Apartments îți pune la dispoziție unități hoteliere cu un design modern, complet mobilate și utilate pentru o ședere de vis.

Leave a Reply

Back to top button